İşitme cihazları ve aksesuarlar

Her ihtiyaca yönelik çözümler

Hayatı parlak bir çözümle kolaylaştırın

 

İşitme kaybıyla ilişkilendirilen kısıtlamalar olmadan istediğiniz her yere gitme özgürlüğüne sahip olmak, hayatı dolu dolu yaşamanız için önemlidir. Phonak işitme cihazları ve aksesuarları için yeni platformlar oluştururken odaklandığımız temel nokta budur.

Hedefimiz, size dilediğiniz yerde ve dilediğiniz zamanda muhteşem bir işitme deneyimi sağlarken, hayatı otomatik olarak ve zahmetsizce kolaylaştıracak farklı tiplerde işitme cihazları üretmektir!

 

İşitme cihazları nasıl çalışır

 

En iyi işitme cihazları, kaybolan sesleri tekrar işitilebilir hale getirmek için amplifikasyonun çok ötesine geçer. Bunlar belirli yönlerden gelen sesleri vurgulayabilir, farklı tiplerde sesleri ayırt edebilir, gürültüyü azaltabilir ve frekansları sıkıştırabilir. Tüm bunlar, kullanıcının bulunduğu ortamları tanıyan ve bunlara adapte olan işitme cihazı tarafından otomatik olarak yapılır.

En son Phonak işitme cihazları, akıllı telefonlara, TV’lere ve daha fazlasına da bağlanarak sayısız cihazdan ses aktarımı sağlar. Ayrıca bu cihazlarla eller serbest arama yapmak da mümkündür. Şarj edilebilir seçenekler, işitme cihazı kullanımını daha da zahmetsiz kılar.

 

İşitme kaybı türleri

 

İşitme kaybı türü genellikle sorunun kulakta anatomik olarak nerede ortaya çıktığına göre (iç, orta veya dış kulak) belirlenir. İşitme kaybını kaynağına göre ayırt etmek için sıklıkla kullanılan üç kategori vardır:

  • İletim Tipi İşitme Kaybı
    İletim tipi işitme kaybı, sesin dış veya orta kulaktan geçememesi nedeniyle ortaya çıkan işitme kaybını ifade eder. Bu işitme kaybı türü, başka nedenlerin yanı sıra, kulakta sıvı, kulak kiri veya enfeksiyondan kaynaklanabilir. Genellikle geçicidir ve bazen ilaç veya ameliyatla tedavi edilebilir.
  • Sensörinöral İşitme Kaybı
    Sensörinöral işitme kaybı, iç kulakla ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bu işitme kaybı türü genellikle kalıcıdır. Sensörinöral işitme kaybının yaygın nedenleri yaş, gürültü ve genetiktir.
  • Karma İşitme Kaybı
    Bu işitme kaybı türü, iletim tipi işitme kaybı ve sensörinöral işitme kaybının bir kombinasyonudur.

 

Tek taraflı işitme

 

Yalnızca bir kulağın işitme kaybından etkilenmesi veya iki kulağın farklı derecelerde etkilenmesi nadir görülen bir durum değildir. İşitme kaybı yalnızca bir kulakta mevcutsa buna tek taraflı işitme kaybı veya unilateral işitme kaybı (UHL) ya da işitme kaybı çok ileri dereceyse tek taraflı sağırlık (SSD) denir. Bu, her iki kulağın etkilendiği işitme kaybından farklı şekilde tedavi edilir. Sesi daha iyi işiten kulağa kablosuz olarak iletmeye yardımcı olacak özel işitme çözümleri mevcuttur.

Tinnitus

 

Tinnitus, kulak çınlaması olarak bilinen oldukça sık görülen durumun bilimsel adıdır. Birçok etkisi olmasına ve birçok şekilde (ıslık, uğultu, cıvıltı ve daha fazlası) görülebilmesine rağmen sıklıkla, tinnitusu daha az fark edilir kılacak bir dizi özel sesten faydalanan ses terapisi yoluyla tedavi edilir.

 

İşitme cihazı tipleri

İşitme cihazları seçerken, bunların işitme kaybınıza ve yaşam tarzınıza uygun çeşitli tipleri bulunduğunu bilmeniz önemlidir. Tüm mevcut Phonak işitme cihazları ve ürünlerine eksiksiz bir genel bakış için “Tüm Ürünler” sayfamızı ziyaret edin. Aşağıdaki sınıflandırmalar en sık kullanılan modelleri içermektedir.

Kulak arkası (BTE)

 

BTE işitme cihazlarında her bileşen, dış kulağın arkasına yerleştirilen sağlam bir kılıf içinde bulunur. Sesler, bir dome veya kulak kalıbına takılan küçük bir tüp aracılığıyla doğrudan kullanıcının kulağına iletilir.*